Een Youtube-kanaal aanmaken voor je bedrijf

Om video’s te kunnen uploaden op Youtube heb je in eerste instantie een Google-account nodig. Veel mensen weten niet dat ze die al hebben. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van Google+ of Gmail dan heb je al een Google-account en dus toegang tot alle Google-producten. Heb je nog geen account, maak er dan simpel een aan. Google gaat er vanuit dat je een account aanmaakt als persoon en niet als bedrijf of instelling. Wil je als bedrijf video’s gaan uploaden en vertonen, dan heb je een bedrijfsaccount nodig. De makkelijkste manier om dit aan te maken is via Google+.

Dit doe je door naar Google+ te gaan, in te loggen en in het menu onderBedrijfspagina_aanmaken_google+ Startpagina te kiezen voor Pagina’s.
Daar kan je via de blauwe button je pagina aanmaken waarna je jouw bedrijfstype moet kiezen.

 

 

 

 

Is je pagina aangemaakt? Ga dan naar Youtube, daar kan je zien dat je bedrijfsaccount is toegevoegd. Schakel over naar je bedrijfsaccount door hem aan te klikken in het menu dat rechtsboven in beeld verschijnt als je met je muis klikt op je huidige afbeelding. Youtube zal je vervolgens vragen een kanaal aan te maken voor dit account.

KanaalAanmaken

Uiteraard ga je hier mee akkoord door op ‘OK’ te klikken. Youtube zal daarna jouw Google+ account herkennen en vraagt of je de koppeling tussen beide producten wil maken. Het voordeel hiervan is dat je video’s ook direct zichtbaar zijn op je Google+ pagina en dus een groter bereik krijgen.

Google+_youtubekanaal_koppelen

Je zit nu in je nieuwe kanaal dat handelt onder de naam van je bedrijf of onderneming. Het is nu zaak om je kanaal zo volledig mogelijk te maken door bijvoorbeeld een bannerafbeelding toe te voegen en een kanaalomschrijving te maken.

Onder het tabblad ‘over’ kan je deze beschrijving uitwerken en een zakelijk mailadres opgeven. Zorg dat in je kanaalomschrijving de juiste zoekwoorden voorkomen. Dit zijn woorden waarop jij graag gevonden wil worden via zoekmachines.

Rechtsonder in de bannerafbeelding kan je ‘links’ toevoegen naar je social media kanalen en website. Door op het potloodje te klikken in de bannerbalk krijg je twee opties aangereikt; Bannerafbeelding bewerken en links bewerken

.Kanaal_youtube

De link naar Google+ staat er al in, zelf kan je Twitter, Facebook en je belangrijkste URL toevoegen. Uiteraard mag een banner niet ontbreken. Hier onder kan je een template downloaden van de mannen van ‘HoeGaatDat‘.

Youtubebanner_template

Je kanaal is nu in principe klaar voor gebruik. Succes!

Author Thijs Wieringa

In 2010 studeert Thijs af aan de Hanzehogeschool in Groningen aan de opleiding Communicatiesystemen Multimedia & Vormgeving. Zijn afstudeerproject doorloopt hij bij de net opgestarte commerciele televisiezender 1TV. Onderdeel van dit project is onderzoeken of er behoefte is aan een televisieprogramma over amateurvoetbal uit de provincie Groningen en Drenhte en hoe zo’n programma er dan uit zou moeten zien. Al snel blijkt er veel interesse te zijn voor het programma en Thijs produceert TweenulTV in samenwerking met Crossmedia Nederland. Niet veel later is er ook een idee voor een programma over jonge sporttalenten uit de regio. Samen met Lars Wendel en FreshTV maakt Thijs het programma Topsporttalent.

More posts by Thijs Wieringa