Camera’s: Sony HDV 1080i &
GoPro Hero3
Geluid: Speld- zendermicrofoon
Draaitijd: 1 dag
Montage: 6 uur
Opdrachtomschrijving

Maak een video waarmee we meer mensen enthousiast krijgen om mee te werken en denken aan de realisatie van een voorziening bij de Ruskenveense plas.

Voorziening bij de plas

De het strandje aan de Ruskenveense plas is een populair recreatiegebied. In de zomer komen er veel mensen uit Hoogkerk en de stad om lekker te genieten van het zand en het water. Maar al jaren moet er gebruik gemaakt worden van dixies. Rixt Elzinga en Robert van der Laan hebben zich sterk gemaakt om samen met omwonenden een voorziening neer te zetten en te onderhouden.

Om lokale ondernemers, politiek en omwonenden enthousiast te krijgen is deze video gemaakt. Deze is via de social media gedeeld maar ook bij bijeenkomsten vertoond.

“Hoe breng je een idee op inforormerende wijze over op een groep burgers en de gemeente? Dat was de vraag waar ik mee rondliep. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Door de opdracht met ZIENbc door te spreken, bemerkte ik hun vakmanschap. Met hun opbouwende, kritische vragen en met respect voor het idee, hebben zij de opdracht goed gevisualiseerd. Met het eindresultaat ben ik meer dan tevreden. De film onderstreept op een inspirerende wijze de boodschap die ik wilde overbrengen.”

Rixt Elzinga, Bestuurslid Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk