Camera: Sony HDV 1080i
Geluid: Handmicrofoon
Draaitijd: 3 uur
Montage: 6 uur
Extra: Vormgeving
Opdrachtomschrijving

Maak na een korte workshop samen met vijf leerlingen een videoitem voor het RBS-journaal en monteer het geheel, inclusief presentatie en eigen beelden tot één journaal.

Zelfgemaakt Schooljournaal

Het RBS Journaal is een productie van de Remmelt Booy School uit Doezum in samenwerking met ZIENbc na aanleiding van het Kunst en Mediaproject.

Na een korte cursus in groep 5 en 6 gingen 5 leerlingen op pad om een achtergrondverhaal te maken over de Sint Vituskerk in Doezum.
De overige klassen hebben met hun meester of juf een ander filmpje gemaakt. Uiteindelijk is hier een compleet journaal mét duopresentatie uit gekomen.

“N.a.v. een school breed project communicatie hebben jullie in het kader van cultuureducatie samen met de leerlingen een nieuwsitem gemaakt over de Sint Vituskerk en een RBS journaal gemaakt. Voor zowel leerlingen, leerkrachten als ouders is dit een zeer succesvol project geweest.
Vooraf zijn er duidelijke afspraken gemaakt, waarbij de wensen van de school initiatiefrijk door jullie werden aangevuld. Door goed contact met de deelnemende leerlingen en een gestructureerd proces leverde het project een schitterend resultaat op wat voor iedereen een blijvende herinnering is geworden. Kortom, een project op maat met een duurzaam resultaat!”

Marleen Miedema, Remmelt Booy School