Camera: Sony HDV 1080i & Drone
Geluid: Zendermicrofoon
Draaitijd: 6 uur
Montage: 18 uur
Voice over: Roel Dijkhuis
Extra: Vormgeving
Muziek: Day for airstrikes
Opdrachtomschrijving

Maak een video waardoor omwonenden, ondernemers en de Gemeente geënthousiasmeerd worden om mee te denken en werken aan het project Speelwerd.

Speelwerd op weg helpen

De stichting Kwartiermakers heeft, samen met vele andere organisaties, een plan om de wierden-geschiedenis van Groningen in te zetten als kans voor de toekomst.
Hun droom is dat, op het voormalige slibdepot aan het Aduarderdiep, over een paar jaar een nieuwe wierde staat. Ze noemen het project Speelwerd, speel-wierde omdat stadjers, boeren en buitenlui (en dus ook toeristen) hier op speelse wijze kunnen beleven hoe hier vroeger werd geleefd en gewerkt. Om ervan te leren over onze roots, om de leefomgeving beter te begrijpen en om te ontspannen.

Door middel van een informatieve video, waarin de initiatiefnemers uitleg geven maar ook hulp vragen, hebben we het project een zetje in de rug kunnen geven om naar een volgende fase te gaan in het lange traject.

Omdat we het terrein graag wilden laten zien, maar het momenteel nog niet toegankelijk is, hebben we gebruik gemaakt van een drone. Deze beelden zijn later ook door RTV Noord gebruikt in het item dat ze maakten over Speelwerd. De beelden zijn gemaakt door Stephane Schensema van Schenso.nl.

“Onze stichting ‘Kwartiermakers’ is al een tijd bezig met het realiseren van een idee voor een themapark rond de geschiedenis van de wierden in Groningen. Via de gebiedsvisie Werken aan West kwamen we in contact met ZIENbc. Zij hielpen ons op uiterst plezierige wijze verder met een video waarin we ons plan presenteren. De video was flitsend en zette veel in beweging. De mensen van ZIENbc toonde zich niet alleen als filmers maar ook als mee-denkers en adviseerden ons ook over onze eerste stappen op de digitale snelweg. Met ondernemers als ZIENbc komen we er wel!”

Edward Mackenzie, Stichting Kwartiermakers