Camera: Canon XF100 & GoPro Hero 3
Geluid: Hengelmicrofoon
Draaitijd: 2 uur
Montage: 4 uur
Voice over: Soundbase
Opdrachtomschrijving

Maak een informatieve video over het belang van sporten op basisscholen.

Sport op Basisscholen

Sporten is niet alleen gezond, het bevordert de motoriek, het leer- en concentratievermogen en zorgt ervoor dat kinderen met plezier hun talenten ontwikkelen. Sport op Basisscholen zorgt voor vakleerkrachten op basisscholen én voedingsprogramma’s op basisscholen in Friesland.

Om dit statement nog meer kracht bij te zetten hebben initiatiefnemers De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân ons gevraagd een video te maken.
In deze video is niet alleen het verhaal van gymleraar Menco te horen, maar zijn ook tekstuele feiten meegenomen.

De video is vertoond tijdens het Sportgala Fryslân en zal ingezet worden door De Friesland Zorgverzekeraar bij voorlichtingen.

“Bewegen is leuk en gezond. Daarom willen wij bij De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân een gezonde levensstijl stimuleren met het initiatief Sport op Basisscholen. Want als kinderen gezond eten en meer bewegen voelen ze zich beter, kunnen ze zich beter concentreren, krijgen ze een verbeterde motoriek, sluiten ze zich sneller aan bij een sportclub en hebben ze een gezond gewicht. En bovenal: ze beleven er veel plezier aan.
Bovengenoemde aspecten zijn terug te vinden in het filmpje dat ZIENbc heeft gemaakt n.a.v. het Sportgala, waarbij Sport op Basisscholen een sponsor van was. We zijn blij met het filmpje en het laat in een paar minuten zien waar Sport op Basisscholen voor staat. We gebruiken het nu voor presentaties e.d. We krijgen zeer positieve reacties over het onderwerp maar ook over het filmpje. Het is onze missie om samen met onze partners de uitdaging aan te om de zorg te verbeteren en dit filmpje draagt er aan bij.
Onze dank daarvoor.”

Finnie de Jong, communicatieadviseur De Friesland Zorgverzekeraar