Camera: Canon XF100
Geluid: Hengelmicrofoon
Draaitijd: 3 dagen
Montage: 36 uur
Extra: Format
Vormgeving: Marc Hoppen
Opdrachtomschrijving

Maak voor elke categorie een korte video.

 

Sport Fryslan, de organisator achter het jaarlijke sportgala in Friesland, gaf ons de opdracht om video’s te maken die tijdens de uitreiking vertoond kunnen worden.
Na een aantal goede overleggen zijn we tot een format gekomen waarin twee jongens de rode draad vormen.
Samen met de jongens zijn we onder anderen op bezoek geweest bij Epke Zonderland en Jorrit Bergsma. Maar er is ook een video gemaakt waarin ze een spel spelen in ‘Wie is de mol’ stijl, met voice over van Art Rooijakkers.

Tijdens de uitreiking in Heerenveen, met faciliteiten van BanoPro, graphics van Marc Hoppen en presentatie van Toine van Peperstraten kwam alles samen.

“In Heerenveen verzamelden zich 18 februari Frieslands beste schaatsers, skaters, shorttrackers, wielrenners, basketballers, ruiters, amazones, volleyballers, korfballers, zwemmers, zeilers, judoka’s, motorcrossers, kaatsers, fierljeppers en natuurlijk turner zich voor het Sportgala Fryslân. Tijdens deze verkiezingen werd elke categorie geïntroduceerd door een filmpje, waarop Ronald en Fokke te zien waren. Zij namen het publiek mee naar Cambuur, skutsjesiler Douwe Visser en Epke Zonderland en Jorrit Bergsma. ZIENbc heeft de filmpjes gemaakt. Er zat een duidelijke lijn in het verhaal. Mede dankzij de filmpjes was het een verrassende avond voor het publiek in de zaal en thuis (die meekeken via Omroplive.nl).”

Martine van der Kloet, Sport Fryslan