Camera: Sony HDV 1080i
Geluid: Speld- zendermicrofoon
Draaitijd: 3 dagen
Montage: 32 uur
Voice over: Arien Siertsema
Animaties: Marc Hoppen
Geluidsbewerking: Soundbase
Extra: Engelse ondertiteling
Opdrachtomschrijving

Maak een veiligheidsfilm voor de bemanning van onze schepen waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe er gewerkt moet worden met de luikenwagen/hatch cover crane

Veiligheidsvideo voor de bemanning

Rederij Wagenborg Shipping vaart over heel de wereld met tal van schepen. Op verscheidene schepen zitten luiken om het ruim af te dekken. Als er gelost en geladen moet worden is er een speciale kraan op het schip die deze luiken weg haalt en terug plaatst.
Om ongelukken te voorkomen is hiervoor een speciale veiligheidsvideo gemaakt die de gebruikers van deze luikenwagens erop moet attenderen dat gevaar in een klein hoekje zit. Omdat de video over de gehele wereld te zien zal zijn is alles in het Engels ondertiteld.

“In samenwerking met Wagenborg Shipping heeft ZIENbc een instructiefilm gemaakt voor het veilig bedienen van luikenwagens aan boord van de schepen van Wagenborg. Hierbij is aan boord van diverse schepen met zowel Nederlandse als buitenlandse bemanningen gefilmd. ZIENbc heeft laten zien hoe het script van deze instructiefilm op constructieve wijze met de bemanning uitgebeeld kon worden. De samenwerking tussen film crew en bemanning was zeer goed.
ZIENbc heeft met het product “Safety Instruction DVD Hatch Cover Crane” een substantiële bijdrage geleverd aan de veiligheid aan boord van de Wagenborg schepen.”

Maarten ten Wolde, Training & Education Manager Wagenborg Shipping BV