Camera: Sony HDV 1080i
Geluid: Handmicrofoon
Draaitijd: 2,5 uur
Montage: 4 uur
Extra: Vormgeving
Opdrachtomschrijving

Zorg dat er elke dinsdag een nieuwsvideo online staat die aanhaakt op het hoofdartikel in de Westerkrant en promoot dat via de social mediakanalen van de Westerkrant.

Regionale nieuwsvideo’s voor de Westerkrant

In samenwerking met de Westerkrant heeft ZIENbc wekelijks een nieuwsvideo gemaakt. Deze nieuwsvideo is een aanvulling op het hoofdartikel dat die week in de Westerkrant heeft gestaan. Middels een QR-code in de krant, Twitter en Facebook zijn de video’s verspreid in de omgeving. Onderwerpen die gedurende een periode van twee maanden aan de orde zijn gekomen variëren van de opening van het zwembad tot de avondvierdaagse.

In deze videoreportage staat  kartonfabriek Smurfit Kappa, in de omgeving beter bekend als ‘De Halm’ centraal. Ter ere van het 100-jarig bestaan van de fabriek was er een open dag. We spraken onder anderen met Plantmanager Hans Arends en een aantal bezoekers.

“In het voorjaar van 2013 heeft ZIENbc een kwartaal lang Westerkrant TV gemaakt. In nieuwsfilms van enkele minuten wisten ze de items kernachtig weer te geven, met gevoel voor structuur en opbouw. Grote kracht vind ik ook de manier waarop bij ieder items de menselijke maat erin gebracht is, door naast deskundigen, ook de ‘man in de straat’ te vragen naar zijn mening. In hun manier van werken zoekt ZIENbc altijd een goede balans tussen de inbreng van deskundigheid en het luisteren naar de klant.”

Allert van den Hoeven, Uitgever Westerkrant