Meer views met jouw online video

Je hebt besloten om video in te zetten als onderdeel van je marketingconcept. Een goede keuze, want video is een uitstekend middel om een boodschap over te brengen, nieuwe en oude klanten te bereiken en je bedrijf een gezicht te geven. Maar hoe begin je er mee?

Een van de belangrijkste dingen die veel bedrijven over het hoofd zien bij het produceren van een video is de pre-promotie. Door interesse en nieuwsgierigheid te kweken, nog voor de lancering van je film vergroot je de kans op veel views. Koud een video online zetten en wachten op views werkt niet.

Oke, je hebt dus besloten om een video te (laten) maken. Of het nu gaat om een uitgebreide video of een simpele pitch, elke productie verdient de volledige marketingaandacht. Vanaf het moment dat de beslissing voor een video is gevallen kan je hier mee beginnen.

In productie
Begin met het plaatsen van een tweet of post dat je een nieuwe video gaat produceren. Hierbij kan je een bijpassende hashtag (#) lanceren waarmee je later kleinere nieuwsberichten plaatst. Je kan bijvoorbeeld iets delen over de brainstormsessie of het afronden van het script.
Veel mensen zijn dol op ‘Behind the scenes’ items. Probeer daarom vooral tijdens de opnames updates te versturen, foto’s te delen een blog te schrijven over de draaidag of via Meerkat je volgers op twitter live mee laten kijken. Het hele proces, maar vooral de opnames geven jou de kans om meer volgers te genereren.

Eenmaal verder in het proces kan je de producent vragen om een korte trailer. Zelfs als de originele film maar twee minuten duurt, kan je een paar seconden vrijgeven om je volgers hongerig te maken naar het eindresultaat.

Als de film helemaal klaar is kan je de datum, het liefst met een tijd, bekend maken. “Bekijk volgende week vrijdag om 13.00 uur onze fantastische nieuwe video!” In de dagen daarna kan je aftellen tot de premiere. “Over 2 dagen gaat onze nieuwe video online!”

Door middel van al deze berichten laat je iedereen weten enthousiast en trots te zijn op de geproduceerde video. Dit zal uiteindelijk gaan leiden tot meer interesse en dus meer views. Maar belangrijker is misschien nog wel dat je laat zien met enthousiasme en passie bezig te zijn met je bedrijf.

Online
Goed, je video is klaar en staat op je eigen Youtube-kanaal. Zonder iets te doen zal de video waarschijnlijk weinig tot niet bekeken worden. Het is nu tijd om je volgers, op welk platform dan ook, in te lichten.
Ik zie Youtube als een grote bibliotheek vol met boeken. Mensen gaan specifiek op zoek naar die ene video, komen hem toevallig tegen omdat hij opvalt of ze moeten hem aangereikt krijgen van een ander. Op alle drie de gevallen moet je video voorbereid zijn.
Voor de mensen die specifiek zoeken moeten de titel en de bijgevoegde tekst voldoende zoekwoorden bevatten die bij de video passen. Wil je opvallen, zorg dan dat de titel, tekst en het miniatuur (afbeelding die je ziet als beginscherm van de video) prikkelt om te gaan kijken. Dit is zeker van belang als mensen de vide gaan delen. Maar wanneer gaan mensen jouw video delen? Uiteraard moet de content gewoon goed zijn, maar je kan in je tweets of posts ook vragen of mensen je bericht en video willen delen; “Vond je deze video interessant? Deel hem dan met jouw volgers”. Ben je van plan meerdere video’s te plaatsen op je kanaal, vraag ze dan je kanaal te volgen.

Bron: FortyFourSixteen

Gerelateerde blogs:
– 12 regels om hoog in de zoekresultaten te eindigen met jouw video
– Online video uploaden op Facebook of Youtube?
– 3 tips om jouw video verder te professionaliseren

Author Thijs Wieringa

In 2010 studeert Thijs af aan de Hanzehogeschool in Groningen aan de opleiding Communicatiesystemen Multimedia & Vormgeving. Zijn afstudeerproject doorloopt hij bij de net opgestarte commerciele televisiezender 1TV. Onderdeel van dit project is onderzoeken of er behoefte is aan een televisieprogramma over amateurvoetbal uit de provincie Groningen en Drenhte en hoe zo’n programma er dan uit zou moeten zien. Al snel blijkt er veel interesse te zijn voor het programma en Thijs produceert TweenulTV in samenwerking met Crossmedia Nederland. Niet veel later is er ook een idee voor een programma over jonge sporttalenten uit de regio. Samen met Lars Wendel en FreshTV maakt Thijs het programma Topsporttalent.

More posts by Thijs Wieringa