Wie wij zijn

De mensen en onze werkwijze

De mensen

Met een vaste groep van drie enthousiaste en kundige mensen produceert ZIEN bewegende communicatie  videoproducties vanuit Groningen. Alle drie hebben we onze eigen specialiteiten, kennis, achtergrond en kunde. Samen zijn we de ideale combinatie voor jouw bedrijfsfilm, evenementregistratie, videopitch of training/workshop.

Klik op onze foto om meer over ons te weten te komen.

Werkwijze

ZIENbc komt altijd eerst op bezoek om de klant te leren kennen. Dit is voor ons een belangrijk onderdeel, omdat elke opdracht anders benaderd moet worden. Er is immers niets zo persoonlijk als de communicatie van jullie boodschap. Als beide kanten tevreden zijn over de ideeën volgt  er een conceptfase waarin wij de eerste ideeën op papier zetten en met jullie bespreken. Vervolgens werken wij die idee uit in een script en zo nodig een storyboard voor we met de opnames beginnen.

Wij werken met de Canon XF100 camera en hebben de beschikking over een Sennheiser speldmicrofoon met zenderset en een draadloze handmicrofoon. Opnames kunnen volledig in HD (High Defenition) opgenomen en afgeleverd worden. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van de GoPro HERO voor ondersteunende beelden.

Specialiteiten

Met onze roots in de journalistiek en communicatie zijn wij de ideale partner voor inhoudelijke video. Mooie plaatjes schieten is leuk, maar een boodschap goed overbrengen daar gaat het natuurlijk om voor een bedrijf of instelling.

Wilma Koetje

Nadat Wilma in 1994 het Hoger Informatie en Communicatie Onderwijs aan de Hogeschool Windesheim heeft afgerond, gaat ze aan de slag bij UNICEF Nederland als jongerenvoorlichter. Hier doet ze ervaring op in het organiseren van grote evenementen en het betrekken van jongeren bij ontwikkelingswerk. Maar het noorden bleef trekken. Een baan bij het kabelbedrijf van EDON, later CasTel, later Essent Kabelcom, later @Home en nu Ziggo biedt uitkomst. Hier heeft ze zich ruim 12 jaar lang beziggehouden met consumentencommunicatie, beleidsadvisering en samenstelling van radio- en televisiepakketten. In 2008 wordt de overstap gemaakt van contentdistributie naar contentcreatie. NDC mediagroep wil een televisiezender toevoegen aan het portfolio. Met een enthousiast team wordt er gebouwd en in het najaar van 2009 is de eerste uitzending van 1TV een feit. Wilma is verantwoordelijk voor de programmering en de organisatie van de zender.

Kennis en kunde:

 • Multimediale communicatieplannen maken en uitvoeren
 • Formats voor tv-programma’s bedenken en produceren
 • Tekst/scriptschrijven
 • Projectmanagement

Thijs Wieringa

In 2010 studeert Thijs af aan de Hanzehogeschool in Groningen aan de opleiding Communicatiesystemen Multimedia & Vormgeving. Zijn afstudeerproject doorloopt hij bij de net opgestarte commerciele televisiezender 1TV. Onderdeel van dit project is onderzoeken of er behoefte is aan een televisieprogramma over amateurvoetbal uit de provincie Groningen en Drenthe en hoe zo’n programma er dan uit zou moeten zien. Al snel blijkt er veel interesse te zijn voor het programma en Thijs produceert TweenulTV in samenwerking met Crossmedia Nederland.

Niet veel later is er ook een idee voor een programma over jonge sporttalenten uit de regio. Samen met Lars Wendel en FreshTV maakt Thijs het programma Topsporttalent.

Kennis en kunde:

 • Formats uitschrijven
 • Pre-productie
 • Interviewen
 • Camerawerk
 • Montage
 • Post-productie

Arien Siertsema

Arien studeert in 2009 af aan de Hogeschool Windesheim op het gebied van multimediale journalistiek, met een gedeelde master aan de VU in Amsterdam. Omdat hij geïnteresseerd is in multimediale ontwikkelingen binnen de krantenjournalistiek doorloopt hij zijn afstudeerproject bij de noordelijke krant Dagblad van het Noorden. Hierin onderzoekt hij of het Dagblad open staat voor digitale en multimediale ontwikkelingen. Niet snel daarna start het Dagblad een eigen televisiezender: 1TV. Hier komt Arien in dienst als camerajournalist en eindredacteur voor de dagelijkse nieuwsuitzendingen. Ook is hij daarnaast verantwoordelijk voor diverse programma’s zoals De Medische Publieks Academie (in samenwerking met het UMCG), Noorderslag/Eurosonic en het dagelijkse Noorderzon journaal (in samenwerking met Noorderzon).

Kennis en kunde:

 • Camerawerk
 • Montage
 • Voice overs schrijven en inspreken
 • Presentatie